muziekdocent van het jaar 2024 / nomineer nu jouw favoriet / wie wordt /

BMA Protest Song Contest schooljaar 2023-2024/

Buma Music Academy organiseert de Protest Song Contest in schooljaar 2023-2024! Protestsongs zijn terug van weggeweest! Kendrick Lamar, Maan, Sophie Straat, Beyoncé, Froukje: allemaal delen ze via pakkende songs hun onvrede, twijfels en hoop over thema’s als klimaatverandering, racisme, discriminatie, huisvesting en politieke verdeeldheid. Het is meer dan ooit tijd om ook jouw leerlingen een stem te geven: wat vinden zij écht belangrijk? Hoe hopen zij dat de wereld er in de toekomst uitziet? Welke boodschap willen zij uitdragen? Ga samen de muzikale barricade op tijdens onze Protest Song Contest!

De contest

In de Protest Song Contest schrijven jouw leerlingen een eigen geëngageerd liedje. Nadat zij zich hebben ondergedompeld in de wereld van protestmuziek, gaan ze zelf aan de slag. Zangeres LAKSHMI neemt jouw klas bij de hand tijdens het proces en geeft de beste tips & tricks voor het schrijven van een protestsong.

Doe mee met de Protest Song Contest in schooljaar 2023-2024! Je kiest zelf hoe groot je het maakt: doe je alleen mee met de songwriting wedstrijd of geef je ook de verdiepende instap- en inspiratielessen

Je kiest zelf hoe groot je het maakt: doe je alleen mee met de songwriting wedstrijd of geef je ook de verdiepende instap- en inspiratielessen? Het pakket is samen, maar zeker ook los van elkaar te gebruiken!

SONGWRITING (1-3 lesuren)

Via een tips & tricks video daagt popartiest LAKSMHI leerlingen uit voor een freewriting opdracht. De opgeschreven ideeën werken de leerlingen uit tot twee coupletten en een refrein voor hun eigen protestsong. Meer tijd? Dan kunnen jouw leerlingen een volledig liedje schrijven.

Zoek je verdieping?

ENGAGEMENT (1 lesuur)

In de instaples duiken jouw leerlingen in de vele manieren waarop hedendaagse artiesten hun boodschap uitdragen. De leerlingen kiezen hierna hun eigen protestthema!

INSPIRATIE (1-2 lesuren)

De leerlingen maken een visuele tijdlijn van protestmuziek rondom hun zelfgekozen protestthema. Ze vergelijken hoe artiesten van vroeger en nu hetzelfde onderwerp in hun muziek behandelen.

Geen contest, zonder prijs!

De Protest Song Contest is niet voor niets een contest. Uit alle ingezonden protestsongs kiest de jury een top 3, maar uiteindelijk is er één grote winnaar. Een bekende artiest zal in de klas van het winnende lied een masterclass geven én een (akoestische) cover van dé protestsong van 2024 spelen!

Doe je mee? Super leuk! Laat je ons dat even horen door een mailtje te sturen?

Aanmelden

Deelname is mogelijk voor iedereen! Maak een gratis ontdekaccount aan en vind al het materiaal dat je nodig hebt op de site van Buma Music Academy.