muziekdocent van het jaar 2024 / nomineer nu jouw favoriet / wie wordt /

Jop Ostendorf Muziekdocent van het Jaar 2023/

Jop Ostendorf (muziekdocent bij Trevianum Scholengroep in Sittard) is uitgeroepen tot Muziekdocent van het Jaar 2023. Als opvolger van Tineke van Dijk (Ichthus College in Veenendaal) mag hij zichzelf een jaar lang de beste, meest bevlogen en inspirerende muziekdocent noemen. Dat maakte zangeres MEAU op de Katholieke Scholengemeenschap (KSH) in Hoofddorp bekend. Job ontvangt naast deze benoeming een award en de bijbehorende waardecheque van €500,– .

Over Jop Ostendorf

Jop is van huis uit gitarist en zanger. Daarnaast drumt en speelt hij basgitaar en toetsen. Tijdens carnaval is hij zelfs een saxofonist. Na zijn studie aan het conservatorium van Maastricht, dook hij direct weer de schoolbanken in, maar dit keer als docent. Sindsdien enthousiasmeert hij al 3 jaar kinderen met muziek.

Extra curriculum

In de eerste jaren van de opleiding biedt het Trevianum extra uren aan. Leerlingen vormen een bandje waarmee in december een tour langs andere basisscholen wordt georganiseerd. De derdejaars en bovenbouw kunnen een Band Masterclass volgen. Ook dit is gericht op kinderen die in een band willen werken. Verder wordt er gewerkt aan een nieuwe musical, waarvoor ongeveer 50 kinderen zich hebben aangemeld.

Frank Helmink – directeur Buma Cultuur over de winnaar

“Het zijn bevlogen mensen als Jop die ervoor zorgen dat jonge mensen toch nog in aanraking komen met muziek luisteren en muziek maken. De Buma Music Academy biedt daar het lespakket voor, maar het zijn de enthousiaste docenten die snappen dat muziekles meer is dan alleen noten lezen, die het lukt om toch nog iets van muziekonderwijs levend te houden. Samen met de Muziekdocent van het Jaar blijven we daarvoor strijden.”

Buma Music Academy

De verkiezing van de Muziekdocent van het Jaar is ontwikkeld door Buma Music Academy, een initiatief van Buma Cultuur om muziekonderwijs op scholen terug te brengen en te moderniseren, in samenwerking met VLS, de vakvereniging voor muziekdocenten. De jury bestaat uit Lakshmi, Mirte ten Broek van Buma Music Academy, Erik Bogers (muziekdocent, VLS), Tineke van Dijk (Muziekdocent van het Jaar 2022) en Frank Helmink.