muziekdocent van het jaar 2024 / is john burger / gefeliciteerd! /

John burger muziekdocent van het jaar 2024/

John Burger, muziekdocent bij het Bonhoeffercollege in Castricum, is uitgeroepen tot Muziekdocent van het Jaar 2024. Als opvolger van Jop Ostendorf (Trevianum Scholengroep in Sittard) mag hij zichzelf een jaar lang de beste, meest bevlogen en inspirerende muziekdocent noemen. Dit werd bekendgemaakt door de bekende hitzanger Claude tijdens een feestelijke uitreiking op de Katholieke Scholengemeenschap (KSH) in Hoofddorp. John ontvangt naast deze benoeming een award en een cheque ter waarde van €500.

Over John Burger

John Burger wordt geroemd om zijn innovatieve en inspirerende aanpak in muziekonderwijs. Bij het Bonhoeffercollege heeft hij tal van projecten opgezet waarbij leerlingen op creatieve wijze in aanraking komen met muziek. Van het organiseren van schoolconcerten tot het begeleiden van muziekgroepen, John zet zich in om muziek toegankelijk en leuk te maken voor zijn studenten. Zijn lessen gaan verder dan alleen noten lezen; hij moedigt leerlingen aan om hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dankzij zijn passie en toewijding hebben veel studenten hun liefde voor muziek gevonden en verder ontwikkeld.

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur

John Burger heeft een bijzondere gave om zijn leerlingen te inspireren en te motiveren. Zijn toewijding aan muziekonderwijs gaat verder dan het klaslokaal. Hij creëert een omgeving waar jongeren hun passie voor muziek kunnen ontdekken en ontwikkelen. Het zijn docenten als John die muziekonderwijs levend en relevant houden, en zijn werk is van onschatbare waarde voor de toekomst van muziek in ons onderwijs. Samen met de Muziekdocent van het Jaar blijven we strijden voor kwalitatief hoogstaand muziekonderwijs.