muziekdocent van het jaar 2024 / we wachten op de jury / wie wordt /

Zanger Claude ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar-verkiezing/

Zanger Claude ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar-verkiezing

De populaire zanger Claude is dit jaar ambassadeur van de Muziekdocent van het Jaar-verkiezing. Claude won in 2022 nog de talentenjacht ARE YOU NEXT? van XITE en Cloud 9 Music en brak een jaar later alle records met zijn catchy debuutsingle Ladada (Mon Dernier Mot). Als ambassadeur van de Muziekdocent van het Jaar-verkiezing onderschrijft de jonge zanger het belang van muziekonderwijs op middelbare scholen.

De onderscheiding Muziekdocent van het Jaar wordt eind juni voor de vierde keer uitgereikt aan een muziekdocent die lesgeeft op een middelbare school. Met deze bijzondere onderscheiding vragen Buma Cultuur, Buma Music Academy en de vakbond voor muziekdocenten VLS, extra aandacht voor het belang van muziekeducatie op middelbare scholen. Een vakjury kiest uit de vijf beste nominaties de uiteindelijke prijswinnaar die pas tijdens de uitreiking zelf bekend wordt gemaakt. Uiteraard zal Claude dit jaar de winnaar bekendmaken en de award met cheque ter waarde van 500,- euro overhandigen.

Dit jaar verbindt de zanger Claude zijn naam aan de verkiezing, waarvoor muziekdocenten die lesgeven op middelbare scholen genomineerd kunnen worden door collega-docenten en leerlingen. Eerder hebben bekende artiesten als Duncan Laurence en MEAU meegewerkt aan de uitreiking van de Muziekdocent van het Jaar.

Claude scoorde vorig jaar met Ladada (Mon Dernier Mot) één van de grootste hits van het jaar. De song was de meest geshazamde track in Nederland, bereikte snel de platina status en stond wekenlang bovenaan in de Spotify Top 50 en de Top 40. De opvolger ‘Layla’ werd bij vier de grootste radiostations meteen uitgeroepen tot de meest belangrijke track van die week.

Claude is dan ook de winnaar van een Top 40 Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer (Nationaal)’, genomineerd voor een Edison in de categorie ‘Nieuwkomer’ en voor twee 3FM Awards. Hij won uiteindelijk de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’ en werd uitgeroepen tot 3FM Talent. Sinds de release van ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’ is Claude één van de meest gewilde upcoming artiesten van Nederland.

Frank Helmink, directeur Buma Cultuur, is verheugd met de toezegging van Claude: “We willen jonge mensen inspireren door met Buma Music Academy aansprekend muziekonderwijs op middelbare scholen laagdrempelig te faciliteren. De artiest Claude is wat ons betreft een sprekend voorbeeld hoe jong talent met de juiste stimulans tot ontwikkeling kan komen en succes kan hebben. Claude spreekt tot de verbeelding van een jonge doelgroep, niet alleen vanwege het gigantische succes, maar ook door zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij omgaat met zijn muzikaliteit en talent. Zijn veelal jonge fans vormen een doelgroep die het verdient om gedegen muziekonderwijs te krijgen. Omdat muziekonderwijs op vele manieren bijdraagt aan de ontwikkeling van jonge mensen. Muziekdocenten spelen hierin een cruciale rol. Vandaar dat we jaarlijks een muziekdocent die zich op een bijzondere manier inzet voor inspirerend muziekonderwijs met een bijzondere onderscheiding willen eren.”

Claude zegt zich vereerd te voelen om uitgenodigd te worden om als ambassadeur van Muziekdocent van het Jaar op te treden: “Super leuk en trots dat ik dit jaar de Ambassadeur van de Muziekdocent van het Jaar mag zijn. Ik vind het belangrijk dat er aandacht voor muziek op scholen is, ik heb zelf altijd met veel plezier muziek gemaakt op school!”