muziekdocent van het jaar 2024 / nomineer nu jouw favoriet / wie wordt /

EUROPESE DAG VOOR MUZIEK OP SCHOOL / EUDAMUS 2024/

De Europese Dag voor Muziek op School, een jaarlijks terugkerend evenement, staat in 2024 op 15 maart gepland. Centraal staat wederom de bevordering van muziekonderwijs en het onderstrepen van de essentie van muziek in scholen door heel Europa. Gedurende deze dag komen scholen tot leven met een scala aan activiteiten, waaronder concerten, workshops, lezingen en muzikale uitvoeringen, met als gemeenschappelijk doel het belang van muziekeducatie te benadrukken.

In alle uithoeken van het continent betrekken scholen leerlingen, docenten en ouders bij diverse muzikale initiatieven om de waarde van muziek in het onderwijs te belichten. Deze dag gaat verder dan louter het bevorderen van muzikale vaardigheden; het benadrukt evenzeer de positieve impact van muziek op het welzijn en de cognitieve ontwikkeling van studenten. Door de nadruk te leggen op de Europese Dag voor Muziek op School streeft men naar een blijvend bewustzijn van de cruciale rol die muziek speelt in het onderwijs en de bredere samenleving.

Het evenement fungeert als een katalysator voor creativiteit, zelfexpressie en samenwerking, waarmee wordt onderstreept dat muziek een integraal onderdeel zou moeten zijn van het leerproces op scholen in heel Europa. Het bevordert niet alleen artistieke vaardigheden, maar stimuleert ook sociale verbondenheid en culturele diversiteit. Kortom, de Europese Dag voor Muziek op School viert niet alleen de melodieën, maar ook de verwevenheid van muziek met het welzijn en de educatieve ervaring van de leerlingen in Europa.

Bekijk de EUDAMUS song „Together“

PDF-Score (download).